Domů » Zařizujeme s Mámami aneb koláž nepatří jen do výtvarky

Zařizujeme s Mámami aneb koláž nepatří jen do výtvarky

Zdroj: http://www.lenkadubska.cz
Zdroj: http://www.lenkadubska.cz

Za ty roky co píšeme náš blog už nás jistě trochu znáte. Víte, že kromě našich drahých poloviček a dětí, kterých nám neustále nějak přibývá, milujeme dobré jídlo, útulnou atmosféru a inspirující prostředí. Baví nás zařizovat naše byty, přemýšlet o malých i většich změnách a hledat na trhu krásné a kvalitní věci. Koneckonců náš eshop Mámami je toho důkazem.

Už delší dobu jsme přemýšlely o tom, že bychom se na i tady blogu mohly víc zaměřit právě na zařizování interiérů. Proto jsme měly velkou radost, když nás nedávno kontaktovala interiérová designérka Lenka Dubská. Z jednoho milého emailu tak nakonec vznikl plán na takový mini interiérový seriál. Lenka je mimo jiné maminka dvou kluků, a tak i ve své práci se zaměřuje především na dětské pokoje. Stejně jako nám, i jí je blízká česká tvorba a originální věci. Lence se natolik zalíbily věci z nabídky našeho obchodu, že se rozhodla využít je i v přípravě  série článků, které jsou plné nápadů, jak můžete (nejen) naše doplňky využít při zařizování Vašich domovů. A pokud byste se o Lence a její práci rádi dozvěděli více, určitě navštivte její stránky.

A teď už slíbené Lenčiny tipy…

Asi mi dáte za pravdu, že nějaký ten interiér jste už zařídili. Vlastní domov, nebo byt v podnájmu, nebo aspoň pokoj. Takže to znáte. Máte předvybráno. Spoustu krásných věcí, něco v obchodech, něco na internetu. Ale každá je z jiného soudku a vy nevíte, jestli se k sobě hodí. A znáte jistě i tohle. V obchodě věc vypadá úplně úžasně, běžíte s nadšením k pokladně a doma nastane rozčarování. Věc krásná, ale neladí se zbytkem pokoje.

Zkuste jít na to teda jinak. Udělejte si koláž. Jedno jestli na papír, do počítače, na nástěnku. Stříhejte, lepte, ukládejte do souborů, kombinujte různé obrázky, přikládejte dílek k celku a uvidíte, zda to, co jste vybrali, spolu ladí nebo ne. Vracejte se k ní a zjišťujte, jak na Vás působí po jisté době. A noste návrh sebou, když nakupujete, třeba jen uložený v telefonu.

Koláž Vám pomůže neopakovat chyby z minula. Vše máte „černé na bílém“. Nebo, „barevné na bílém“. Nebo to prostě jenom někde visí. Bude to tak stát hlavně míň peněz a zklamání.

Tato pomůcka platí obecně, na všechny interiéry. I na dětské pokoje. Dost teorie, pozvolna přejdeme k činům. Na několika kolážích, které jsem pro Vás vytvořila, uvidíte, jak se dá vše krásně nachystat předem a vědět, že to bude podle Vašich představ. A krásné, jak jste si to vysnili!

 Jsem moc ráda, že vše můžu uvézt na příkladu z nádherného obchodu Mámami, kde mají krásné rukodělné výrobky, které voní. Poctivou prací, smyslem pro detail, vytříbeným vkusem a originalitou. Vše, co najdete v kolážích očíslované, najdete právě v obchodě Mámami.

Pokojík pro miminko, růžová napovídá, že je pro holčičku. To však neznamená, že má být přeslazený, stačí po kapkách. S černou a bílou to růžové mimořádně sluší.

Zdroj: http://www.lenkadubska.cz
Zdroj: http://www.lenkadubska.cz
  1. Polštář, 240 Kč

  2. Polštář, 250 Kč

  3. Zajdové růžoví, 105 Kč,

  4. Obrázek Když se setmí, 199 Kč

  5. Praporky obláčkové, 205 Kč

  6. Úložný pytel Zajíc, 199 Kč

  7. Háčkovaná ošatka, 640 Kč

  8. Mantinel do postýlky, 530 Kč

Náladovou koláží se můžete připravit na cokoliv. Třeba i na pořádnou dětskou oslavu.

http://www.lenkadubska.cz
http://www.lenkadubska.cz
  1. Balicí papír Tečky, 30Kč

  2. Praporky Beruška, 220 Kč

  3. Průvodce, S pastelkami po zámku Konopiště, 66 Kč

  4. Polštář, 170 Kč

  5. Zástěra, 255 Kč

  6. Skicák, 250 Kč

Pokojík pro staršího kluka, námořníka. Nádherné doplňky s klasikou, která k námořníkovi patří, pruhy.

http://www.lenkadubska.cz
http://www.lenkadubska.cz
  1. Čudly z Jadranu, 105 Kč

  2. Školní desky A5, 139 Kč

  3. Školní desky A3, 273 Kč

  4. Peněženka, 369 Kč

  5. Lodička na přání, 60 Kč

  6. Námořnický kruh, 385 Kč

  7. Polštář, 285 Kč

Maminky i pro Vás něco mám. Odměňujete se? Tak začněte. Všem hezky vysvětlete, že i maminka si zaslouží svůj koutek na kousek sebe. A inspirujte se s Mámami.

http://www.lenkadubska.cz
http://www.lenkadubska.cz
  1. Obrázek Makovice večernice, 199 Kč

  2. Látkový koš, 266 Kč

  3. Polštář, 240 Kč

  4. Polštář, 195 Kč

  5. Háčkovaná ošatka, 640 Kč

  6. Sešit Geometo, 285 Kč

Teď už víte jak na to. S tímto postupem zjistíte, že zařizování je zábava. Držím palce u plánování vašeho vysněného interiéru.

9 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..