Domů » Cibulový dip

Cibulový dip

cibulový dip s toustem

Další díl seriálu o cibuli nese název Cibulový dip. Je to velmi jednoduchý recept z kuchařky Deníku Dity P.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule, nakrájené najemno
  • 225 g zakysané smetany
  • 60 g smetanového sýru nebo žervé (já používám většinou Almette nebo Gervais)
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • hrst pažitky nasekané najemno (já použila i petržel a chuťově byl dip také moc dobrý)
  • tousty nebo krekry k podávání

Na rozehřáté pánvi jsem na oleji osmahla cibuli tak, aby byla krásně zlatá až nahnědlá. Ze zkušenosti doporučuji nechat osmahnout více než méně, chuť je pak lepší :-) Cibuli jsem nechala chvíli vychladnout.

cibulový dip

Ve větší misce jsem smíchala zakysanou smetanu, sýr, cibuli, ocet, sůl a pepř. Nakonec jsem přidala petržel. Dip jsem zakryla alobalem a dala do ledničky vychladnout. Opravdu je lepší uleželý, chutě se krásně propojí.

cibulový dip na toastu

A vychladlý dip s teplým toustem je opravdu delikátní záležitost!

4 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..