Domů » Mrkvovo-petrželové placičky podle Dity P.

Mrkvovo-petrželové placičky podle Dity P.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podle obrázku byly moc sympatické. Malé, barevné a tvářily se docela zdravě.

U nás doma jsou všelijaké placičky – cuketové, květákové, masové…- velmi oblíbené, takže není divu, že i tentokrát mi je Viktor ujídal ještě horké, ani nestihl tuk pořádně okapat. Manžel by místo mrkve asi víc ocenil j(ako vždy) pořádnou flákotu, ale nakonec to byl právě on, který jich snědl úplně nejvíc.

Budete potřebovat:

  • 60 g hladké mouky
  • 125 ml ledové vody
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 200 g nastrouhané mrkve – já strouhala nahrubo
  • 200 g nastrouhané petržele – použila jsem jednu petržel nastrouhanou najemno
  • hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • sůl, čerstvě namletý pepř
  • lístky rukoly na ozdobu (já jsem použila bazalku)
  • 350 g sýru feta (použila jsem asi 200 g balkánského sýru)

Postup:

V míse smícháme mouku, vodu, kypřící prášek, vajíčko, kmín, mrkev, petržel, hladkolistou petrželku, sůl. Rozpálíme na pánvi olej. Lžící, spíš lžičkou nabíráme směs a na pánvi ji stlačíme na placičku.

Z každé strany pěkně dozlatova osmažíme. Hotové placičky poklademe na papírovou utěrku, aby vsákla nadbytečný tuk. Každou poté ozdobíme lístkem rukoly (či bazalky), sýrem feta a opepříme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mě tyto placičky příjemně překvapily, takže je určitě zahrnu do svých party receptů, či předkrmů.

4 comments

    • moniKa says:

      Oh, that´s great – Monika´s kitchen:). My kitchen – for me it´s a lot of improvisation and a bit of original recipes. But Jan, thanks.

  1. Andrea Hoďáková says:

    Dobrý den. Vlastním vaši kuchařku a jsem z ní nadšená. Jen mě zklamaly tyto placičky. Tady uvádíte, jak má být zelenina nastrouhaná a v kuchařce to uvedeno není. Já zeleninu jsem strouhala najemno – moc najemno a placičky jsou moc měkké.

    • Monika says:

      Dobrý den, Dita P. tam má právě jen to slovo nastrouhané. Je možné, že to ale vůbec tou hrubostí – jemností – nebude, že spíš to bude množstvím vody. Někdy mrkev pustí moc šťávy a pak to je celé takové všelijaké. Ale možná bychom mohly napsat přímo Ditě, co by nám k tomu řekla. Jinak jsem ráda, že se kuchařka líbí. Já už ji mám teda trochu v „salátovém“ vydání, jak v ní často listuju – právě vazba mě trochu zklamala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..