Domů » Jablečné muffiny

Jablečné muffiny

naaranžovaný stůl s jablečnými muffiny
fotila Petra Hašková

Přemýšlela jsem jaké moučníky zvolit na náš čajový dýchánek, aby dobře chutnaly a taky byly „fotogenické“, jak nás žádala naše milá fotografka. Nakonec jsem vybrala dva – kefírovou bublaninu a jablečné muffiny. Oba recepty jsou z nové kuchařky Deník Dity P.

Myslím, že má kritéria splnily dokonale, ale posuďte sami.

Jablečné muffiny v detailu
fotila Petra Hašková

Jablečné muffiny (12 muffinů/250ml):

Ingredience:

  • 370g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice + 2 lžičky na smíchání s cukrem
  • 250 g másla, rozpuštěného + na vymazání
  • 175g hnědého cukru
  • 125ml javorového sirupu
  • 4 vejce
  • 6 červených jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
  • 220g krupicového cukru

Postup:

Troubu předehřeji na 180°C. Do mísy proseji mouku, kterou smíchám s práškem do pečiva a skořicí. Postupně přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka. Vše promíchám. Těsto dám do vymazaných forem na muffiny. Peču zhruba 20 minut nebo až se těsto přestane chytat na dřevěnou špejli. Po upečení ještě horké vyklopím a obaluji v krupicovém cukru smíchaném se skořicí.

Jablečné muffiny
fotila Petra Hašková

Původní recept má název jablečné bábovičky, ale protože nemám formy na bábovičky, vystačila jsem si se silikonovými formičkami na muffiny. Protože jejich objem je menší než 250ml, měla jsem jich nakonec asi 18.

Dita k tomuhle receptu píše: „Nejdřív křupnou, pak přijde vláčné těsto, pak ucítím chuť skořice, jablek, javorového sirupu a pak už jen padám na znak blahem.“ No, tak nějak to je, já jen můžu dodat, že dcerky mi hotové muffiny ujídaly doslova před očima a vůbec je nezajímalo, že mají nejdřiv posloužit jako rekvizita k focení.

jen se do toho pustit
fotila Petra Hašková

Fotografie fotila Petra Hašková.

3 comments

  1. Monika says:

    Tak jsem je dnes dělala a slavily velký úspěch. Je to rychle připravené a přitom jako dezert dobře vypadají. Silikonové formičky se nemusí vymazávat a nejlepší jsou ještě trochu teplé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..