Domů » Frittata, skvělý recept nejen do práce

Frittata, skvělý recept nejen do práce

Frittata

Zamilovala jsme se na první pokus. Frittata je skvělý recept, který se hodí nejen do práce, ale určitě třeba i na piknik či na výlet. Konečně jsem také využila své čtyři formičky na tartaletky, které mi ulehčily práci s porcováním.

Na čtyři porce jsem potřebovala :

4-6 brambor oloupaných a nakrájených na plátky

50 g slaniny nakrájené na kostičky

2 stroužky česneku na plátky

2-3 osolené vejce prošlehané s trochou mléka nebo smetany

Hrst parmezánu (Gran Moravie)

6 cherry rajčátek

Pár plátků baby špenátu

Hrst černých oliv nakrájených na půlku

Tymián

Nejprve jsem nakrájené brambory povařila do poloměkka v osolené vodě. Mezitím jsem si osmahla slaninu a česnek. Přidala jsem k nim brambory a vše lehce opékala. Pak jsem směs rozdělila do formiček. Na bramobry jsem dala rozpůlená rajčata, špenát, olivy. Do vaječné směsi jsem dala půl nastrouhaného parmazánu a brambory zalila vejci, posypala zbytkem parmazánem a tymiánem. Všechny malé frittaty jsem dala na chvíli zapéct do trouby na 180 stupňů. Můžete zamozřejmě zapnout i gril, ať má sýr pěknou křupavou krustu.

Frittata

 

Salát:

Baby špěnát

Mrkvev na proužky

Ředvičky na kolečka

Zálivka z oleje, citrónu, soli a pepře

Zeleninu jsem smíchala dohromady a zalila jednoduchou zálivkou.

Salát

 

Manžel odešel do práce se třemi mini frittatami a já si pochutnala na té čtvrté. Určitě se dá ale připravit i připravit do velké koláčové formy nebo rovnou na pánev. Pokud si frittatu vychutnáváte s přáteli, krásně ji doplní i sklenka dobrého vína :-)

Frittata

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..