Domů » Cibulové smaženky s mátovou rájtou

Cibulové smaženky s mátovou rájtou

2-P1050256-001

Začínám mít pocit, že pokud nepřestanu psát o cibuli, tak ta zima prostě neodejde. Tento recept je tedy prozatím poslední z cibulového seriálu a příště už se radši budeme věnovat nějakému jarnějšímu receptu :-)

Indické smaženky s rájtou si ale neodpustím. Pokud máte zrovna jako já pikantní období plné chilli a česneku, je tento recept přesně pro vás :-) Našla jsem ho v březnovém čísle časopisu Apetit a zaujal mě zejména svou jednoduchostí.

Potřebujeme:

  • 2 červené cibule
  • 100 g hrašky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • chilli koření podle chuti
  • 150 ml vody
  • 2 lžičky kari koření nebo kari pasty
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

mátová rájta:

  • 150 g bíleho jogurtu
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené máty (já použila sušenou)
  • 1 malý utřený stroužek česneku

Jednu cibuli jsem nakrájela nadrobno a druhou na tenké plátky. Smíchala jsem hrašku s kypřícím práškem a prosála do mísy. Přidala jsem kari koření, chilli a sůl. Ke směsi jsem přilila vodu a umíchala hustší těsto. Vmíchala jsem cibuli tak, aby se obalila těstíčkem.

Pak jsem si vyvořila rájtu, neboli studenou indickou omáčku. Promíchala jsem jogurt s mátou a čenekem a podle chuti osolila a opepřila.

1-P1050254-001

Ve wok pánvi jsem rozehřála vyšší vyrstvu oleje – asi 5 cm. A do rozpáleného oleje jsem po lžících vkládala cibuli v těstíčku a smažila z každé strany asi 4 minuty. Po usmažení jsem smaženky osušila papírovými ubrousky.

Dětem jsem tento pokrm ani nenabízela, ale s mužem jsme se skoro pohádali o poslední kousek :-)

3-P1050265-001

3 comments

  1. Agy says:

    To musím co nejdříve vyzkoušet,ale asi až večer,to asi není jídlo vhodné ke konzumaci před odchodem do společnosti :-)

  2. sejmon says:

    Po paplání se se smaženými cibulovými kroužky jsem k tomuto jídlo neměla důvěru. Ale příprava se naprosto nedá srovnat. Toto jídlo je během čtvrt hodinky nachystané k servírování a chutná skvěle. Řadím k party jídlům, ovšem jen pro cibulomilce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..