Domů » Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

Těstoviny s chřestem

Naše děti jsou malé žíraviny. Doufala jsem, že mi zbyde maso z nedělního oběda, abych z něj druhý den udělala rizoto. Ještě v neděli večer mi zbyly jen kosti! V pondělí ráno jsme tedy byla nucena vymyslet rychlou alternativu.

V lednici se na mě koukal zelený chřest a tak jsem přemýšela, co s ním. Nabízela se samozřejmě polévka, ale ta dětem moc neleze. Nakonec jsem pohledala na internetu. A zaujal mne tento recept. Mátu jsem měla ze zahrádky manželovi maminky a pro ricottu jsem rychle zaběhla do obchodu.

Recept je naprosto jednoduchý, ale o to zajímavější. Chuť máty mu dodá příjemný letní nádech. Těstoviny chutnaly nejen mně, ale i mé malé pomocnici. Dobrá alternativy k naší oblíbené smetanovo-hráškové omáčce.

Těstoviny s chřestem

Ingredience jsem dávala od oka, pokud byste ale chtěly přesný recept, najdete ho v zde.

Ingredience:

  • 2–3 svazky máty (cca 80 g), otrhané lístky nakrájené na proužky
  • 250 g ricotty
  • 40 g parmazánu + navíc k podávání
  • 400 g těstovin farfalle (mašliček)
  • 200 g zeleného chřestu (i mraženého či nakládaného)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V robotu rychle nasekejte mátové lístky, ricottu a strouhaný parmazán, aby vznikla hladká zelená omáčka (pokud by měl robot viditelné obtíže, přidejte trochu vody z těstovin). Pořádně osolte a opepřete.
  2. K těstovinám na poslední dvě až tři minuty vaření přidejte nakrájený chřest. Až budete těstoviny s chřestem slévat, schovejte si trochu vody. Těstoviny, chřest a podle potřeby také pár lžic vody vraťte do hrnce. Rychle vmíchejte mátovou omáčku, jídlo rozdělte na čtyři talíře, navrch dejte čerstvé hobliny parmazánu a okamžitě podávejte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *