Domů » Těstoviny s citrónovou omáčkou

Těstoviny s citrónovou omáčkou

Těstoviny  s citrónovou omáčkou

Tento recept na těstoviny s citrónovou omáčkou jsem našla v knize Francouzky netloustnou a ihned jsem ho zařadila mezi mé oblíbené. Je jednoduchý, rychlý a opravdu chutný. Nemůžu teda zaručit, že se po něm netloustne, pokud ale nestíhám, jsem sama nebo přijde nečekaná návštěva a já nechci sebe nebo druhé odbýt sýrem a kečupem, je toto ta pravá volba.

Kyselou chuť citrónu a nahořklost kůry zjemní smetana, která navíc chutě krásně propojí a pohladí na jazyku i na duši …. A když si k tomu s kamarádkou dáte skleničku dobrého vína a lehký salát, budete se cítit jako královny. Věřte mi, já to už zažila :-) A pokud byste si to chtěli jó užít, nezapomeňte na prostírání, třeba v jednoduchém vintage stylu

Těstoviny s citrónovou omáčkou

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 350 g těstovin (v původním receptu jsou tagliatelle, ja používám nejčastěji špagety)
  • 4 citróny nebo 3 lžičky sušené kůry a šťávu z jednoho citrónu
  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • 180 g krémové smetany (používám klasickou na šlehání s 33% tuku)
  • 120 g parmazánu
  • sůl, pepř

Nejprve jsme si dala vařit špagety.

Mezitím jsem si vymačkala šťávu z citrónu a nastrouhala kůru se čtyř citrónů.  Pokud nemáte bio citrón, je lepší použít sušenou kůru, která není chemicky ošetřena. Na 4 porce by měly stačit asi 3 lžičky.

V hrnci jsem pak rozehřála olivový olej a dusila kůru na nízkém plameni asi 2 minuty. Po té stačí už jen přidat smetanu a přivést k varu. Nakonec jsem přidala štávu z citrónu a znovu nechala povařit.

Jakmile začne smetana houstnout, přidá se parmazán, ochutí se solí a pepřem podle chuti a ještě se nechá chvíli povařit.

Nakonec se přidají k omáčce i těstoviny a vše se dobře promíchá.

Se servírováním se neotálí a ihned se vychutnává :-)

4 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..