Po dvou týdnech „odpočinku“ (myšleno hnusné chřipky) bude mít muž opěs s sebou oběd do práce.
Tentokrát to byl hokus pokus, teda vlastně kus-kus a k tomu jogurt s domácím müsli a hrozny.
Kuskus se zeleninou a tofu:
Nakrájela jsem, co jsem našla:
- 1 cibuli
- 1/2 pórku,
- 1 červenou papriku
- asi 5 sušených nakládaných rajčat
- 3 plátky kupovaných pečených paprik
- 1 uzené tofu
Pak jsem ještě pořebovala:
- Kuskus (použila jsem asi 100g)
- Zeleninového bujónu uvařený z jedné kostky (může být samozřejmě i zeleinový vývar nebo voda, na jeden díl kuskusu se použije asi 1,5 dílu tekutiny)
- Dvanácti-bylinnou sůl
- Chilli
- Tymián
- Hrst vlašských ořechů
Vše jsem osmahla na olivovém oleji. Jakmile zelenina trochu změkla, přidala jsem hrnek kuskusu a vše zalila zelinovým bujónem, zamíchala, přiklopila a čekala co se stane. Naštestí kus-kus za chvíli krásně změkl a já mohla ochutit dvanácti bylinnou solí, chilli a tymiánem. Nakonec jsem přidala pár opečených vlašských ořechů.
Jogurt s domácím müsli:
Recept na müsli jsem našla zde.
Ingredience jsem přizpůsobila obsahu kuchyně (nebo to bylo naopak?). No, zkrátka jsem použila ovesné vločky, máslo, med, slunečnicová semínka, dýňová semínka, datle, sušené švestky, lískové ořechy a mandle. Oříšky jsem nechala nasekat robotem. Po té jsem vše a zamíchala a dal do trouby. Po necelých 20 minutách bylo hotovo.
Vychladlé müsli jsem vrstvila s jogurtem a mraženým černým rybízem následovně:
Vrstva müsli, vrstva jogurtu, rybíz a znovu celé dokola. Poslední vrstvou byl rybíz, který jsem ještě zakápla troškou javorového sirupu.
Obě jídla se dají skvěle obměňovat, už se těším, až vyzkouším další varianty…
Pokud si rádi připravujete obědy či svačiny do práce, připojte se ke mně na Facebooku. Najdete tam další recepty, které si můžete připravit do práce, na výlety nebo si je klidně sníst i doma :-)
One comment