Domů » Losos s citronem a koprem podle Dity P.

Losos s citronem a koprem podle Dity P.

P1050458

Nevěřila bych, že nějaká úprava lososa naši rodinu nadchne víc než naše osvědčená varianta s máslem a bylinkami. Navíc losos a cibule, k tomu jakási sojovka : „To bude škoda masa“ říkala jsem si. Na druhou stranu jsem chtěla Ditě Pecháčkové důvěřovat a vyzkoušet něco nového. A přiznám se, že tento recept předčil mé očekávání.

Potřebovala jsem pro 3 strávníky:

  • asi 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule nadrobno nakrájené
  • 3 filety z lososa
  • sůl, 1 lžíce kmínu
  • 3 lžíce limetkové šťávy (v receptu jsou 3 citrony nakrájené na kolečka)
  • 2 hrsti nasekaného kopru
  • 3 lžíce teriyaki omáčky
  • pepř
  • 60 g másla nakrájeného na kousky

Postup:

Předehřála jsem si troubu na 180 ºC. Na pánvi jsem na oleji osmahla cibulku doměkka. Lososa po opláchnutí a osušení jsem osolila a dala do zapékací mísy. Na filety jsem rozprostřela osmahlou cibulku, pokapala limetkovou šťávou, rovnoměrně posypala koprem a kmínem. Zbývalo pocákat teriyaki omáčkou, opepřit a přidat na kousky nakrájené máslo. V troubě jsem vše pekla asi 15 minut. Dita P. píše 20 -25 minut, ale maso bylo akorát propečené již po čtvrt hodince.

P1050452

Kombinace všech chutí k sobě krásně ladila. Sice platí, že v jednoduchosti je krása, ale v tomto složení byla chuť výtečná. Příště asi zvolíme jako přílohu domácí hranolky, ale s vařenými bramborami nic nezkazíte.

2 comments

  1. Monika says:

    Jee děkuji zase za připomenutí, že už jsem ho dlouho takto nedělala. Přece jen u nás zvítězila klasika, ale ne pro chuť, ale spíš pro zapomnětlivost. Vždycky mi doma na tuto variantu něco chybí, ale napravím to.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..