Je listopad. Měsíc, který ve mě vždy asocioval jen třídní schůzky, plískanice, vlezlou zimu a brzkou tmu. A už chápu, proč si lidé tvoří tradice spojené s dobrým jídlem a pitím právě v zimních měsících. Co jiného se taky dá dělat, že? A aby čekání na Vánoce nebylo tak dlouhé, proč si ho nezpříjemnit zrovna v sychravém listopadu.
Příležitost máme hned v pondělí, z praktických důvodů spíše už o tomto víkendu. 11.11. se tradičně slaví svátek sv. Martina. Neřeším, zda přijede na bílém koni. Mým hlavním zájmem je, zda budeme mít na stole bílého opeřence. Snad se nám to podaří i letos a svatomartinskou husu doplníme opět domácím knedlíkem a zelím různých barev… A určitě i douškem svatomartinského vína…
A co Vy? Už máte tu svoji naloženou v mléce nebo přípravu přenecháte odborníkům a vyrazíte do oblíbené restaurace?
My většinou pečeme kačenu, ale i husu bych někdy opravdu ráda ochutnala…a taky vyzkoušela dlouhé pečení při nízké teplotě, třeba celý den. Snad se někdy zadaří, ta vaše vypadá nádherně :-)
Já nad tím dlouhým pečením vážně uvažuji. Ale nevím, jestli jsem taková odvaha nechat to péct přes noc…
Tak pokud pečete tento víkend, tak přeji dobré chutnání! :-)
U nás husa!! A už se těšíme, mňam :-)
Tak ať chutná :-) My koupili pětikilovou a opět mám problém – kam s ní??? :-)
Na husu už se taky těším a ochutnávka svatomartinského vína mě čeká v rámci kulinářské akce :)